CUNDA’DA GELENEKSEL BİR LEZZET
Cunda Adası, Ayvalık’ın en gözde merkezidir. Hareketli ortamı, taş binaları, deniz ürünlerinin en nefis çeşitlerini sunan restoranlarıyla gerçek bir Ege rüyasıdır Cunda… Bay Nihat da gerek lezzetleri gerekse özgün taş binasıyla Cunda’nın simge mekanlarından. Bay Nihat, nam-ı diğer Lale Restoran, dile kolay tam 46 yaşında. Kendisi için Cunda Adası’nın ev sahibi denebilir. Rumlardan kalma sarımsak taşların içinde yaşayan tarihi binanın, otantik ve modern bir dünyası var. Fonunu fotoğraf ve tarihi eserlerden oluşan koleksiyonu ve denizin mavisi oluşturuyor. 2005 yılında hizmete giren Bay Nihat Lale Otel, Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası’nın kalbinde, 4 adet deluxe şömineli, 3 adet superior şömineli, 2 adet superior iki yataklı şömineli oda olmak üzere 9 odası ile misafirlerine yıl boyunca hizmet veriyor. Konforlu odaları ve butik otel anlayışı ile hizmet veren otel, tatilini en iyi şekilde geçirmesi için misafirlerini temizliği, kahvaltısı ve güler yüzlü personeli ile ağırlıyor. Bay Nihat gerek lezzetleri gerekse özgün taş binasıyla Cunda’nın simge mekanlarından… Balık çeşitleri hem bol hem de taptaze. Ferah ortamı, özgün yapısı, titiz personeli ile Cunda ziyaretçilerinin vazgeçemeyeceği bir mekan Bay Nihat… Marka olmak o yörenin simgesi olmak kolay değildir, altında devamlı yenilenmek, yeniyi takip etmek, sürdürülebilir olmak, emek, disiplin, çalışma ve müşteriye ve insana saygı yatıyor. Cunda Adası’ndaki Bay Nihat balık lokantaları arasında, ülkemizde en iyi lokantalarından… Birkaç nedenle; önce sundukları deniz ürünlerindeki çeşitlilik. Hem çeşitliliği hem de doğal tatları sunması. Bay Nihat bu ihtiyaca karşılık veriyor. Bay Nihat’ta, en basit ve yalın yemeklerden daha karmaşık, hem beyne, iyi düşünülmüş yaratıcı ve değişik, hem damağa hitap eden yemeklere doğru uzayıp giden bir akşam yemeği insanın belleğine kazınır. Bay Nihat bunun gereğini anlamış nadir lokantalardan biri ülkemizde..Tabii en önemlisi de sunulan ürünlerdeki tazelik ve kalite. Her şeyi, her an müşterilerine sunmak isteyen lokantalar genel olarak vasatin üstüne çıkamazlar. Bay Nihat mönüsünü sık sık değiştiriyor ve malzemenin en iyisini almaya çalışıyor. Bay Nihat Restoran 1978 yılında Ahmet Nihat Bekit tarafından kurulmuş. Şimdi bayrağı ikinci kuşak oğulları Hakan ve Volkan Bekit almış, özgünlüğü koruyarak çağın gereklerine uygun yenileşmeleri yaparak zirvedeki yerini korumaktalar. Mekan 120 kişilik kışlık, 300 kişi yazlık kapasite ile çalışıyor. Bu başarının sırrını ikinci kuşağın başarılı temsilcisi Volkan Bekit şu şekilde ifade ediyor: “Mezelerin çoğu Bay Nihat’a özgüdür. Kullanılan malzemeler genellikle Cunda Adası ve çevre köylerden bu yöreye ait ürünlerdir. Personelimize gelince deneyimli işinin profesyoneli elemanlarla çalışıyoruz. En az çalışan elemanımız 10 yıldır bizimle birlikte… Tam bir aile ortamı bulunmakta, mutfak şefimiz Serkan Titiz, salon şefimiz H. Savaş İranlıdır. Meze çeşitlerimiz hemen hemen hepsi bize özgüdür. Ustamızla 25 yıldır birlikteyiz bu bizi biz yapan bize özgü lezzetleri ortaya çıkarıyoruz. Örneğin Ahtapot salata, sakızlı, kekikli, şaraplı ızgara, tuzlama gibi çeşitleri yaptık. Bu çeşitlilik diğer mezelerde de geçerlidir. Ayvalık mutfağı özellikle zeytinyağlı yemekleriyle öne çıkmaktadır. Mesela yaprak sarma, kabak çiçeği dolması, Haşlama ot çeşitleri buna eklediklerimiz olmuştur. Tatlı olarak “hayatta bir ilk” olarak Patlıcan Tatlısı denenebilir. Ayvalık’ın meşhur loru ve lor tatlısı ve geniş tatlı seçeneklerinden istediğinizi tadabilirsiniz.”